Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυναμική η επιστροφή της Marvel στη Comic Con, με τον επικεφαλής των Marvel Studios, Kevin Feige, να κάνει αναλυτική αναφορά στη 5η αλλά και στην 6η φάση των επερχόμενών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Αν και η 5η φάση που θα ξεκινήσει από του χρόνου, περιέχει κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις νέων ταινιών, εντούτοις οι «βόμβες» περιέχονται στην επόμενη φάση με μια νέα ταινία Fantastic Four αλλά και την επιστροφή των Avengers. Ας ξεκινήσουμε όμως πρώτα από την 4η φάση η οποία περιέχει πολλές ταινίες οι οποίες γνωρίζουμε ότι έρχονται, όμως πλέον έχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται η πλήρης ονομασία της επόμενης ταινίας του Captain America (New World Order) ενώ ο Charlie Cox και ο Vincent D’Onofrio θα επιστρέψουν ως Daredevil και Kingpin για μια σειρά 18 επεισοδίων Disney+. 

Αναλυτικές όλες οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές με τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους είναι οι εξής:

•    Ant-Man and The Wasp: Quantumania – 17 Φεβρουαρίου 2023 (Στους κινηματογράφους)
•    Secret Invasion – Άνοιξη 2023 (Disney+)
•    Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 5 Μαΐου 2023 (Στους κινηματογράφους)
•    Loki Season 2 – Καλοκαίρι 2023 (Disney+)
•    Echo – Summer 2023 (Disney+)
•    The Marvels – 28 Ιουλίου 2023 (Στους κινηματογράφους)
•    Blade – 3 Νοεμβρίου 2023 (Στους κινηματογράφους)
•    Ironheart – Φθινόπωρο 2023 (Disney+)
•    Agatha: Coven of Chaos – Χειμώνας 2023/2024 (Disney+)
•    Captain America: New World Order – 3 Μαΐου 2024 (Στους κινηματογράφους)
•    Daredevil: Born Again – Άνοιξη 2024 (Disney+)
•    Thunderbolts – July 26, 2024 (Στους κινηματογράφους)

Το MCU Phase 6: ονομάζεται επίσημα Multiverse Saga. Το επόμενο κεφάλαιο του MCU θα περιλαμβάνει τη νέα ταινία των Fantastic Four που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2024, και όχι μία, αλλά δύο ταινίες Avengers. Η πρώτη, το Avengers: Kang Dynasty θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου 2025, και το αποκορύφωμα, το Secret Wars, θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου 2025. To Secret Wars αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στα κόμικ της Marvel που αναμόρφωσε ολόκληρο το multiverse και σίγουρα, οι υπόλοιπες ταινίες και σειρές της 6ης φάσης θα περιλαμβάνουν σχετικό περιεχόμενο μέχρι να φτάσουμε στην αποκορύφωση. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον Kevin Feige, οι νέες ταινίες Avengers δεν θα σκηνοθετηθούν από τους Russo Brothers.

Πριν όλα τα παραπάνω, προηγείται το κλείσιμο της 4ης φάσης η οποία θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου με το Wakanda Forever, με τη Marvel να κυκλοφορεί το πρώτο trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας. Έχοντας να ανταποκριθεί στον υψηλό πήχη που έθεσε ο προκάτοχός του αποτελώντας μία από τις καλύτερες ταινίες του MCU η συνέχεια του “Μαύρου Πάνθηρα” του Ryan Coogler χαρακτηρίζεται αναμενόμενα από τον τραγικό θάνατο του πρωταγωνιστή Chadwick Boseman και το σχεδιασμό μιας Wakanda χωρίς τον T’Challa. Η πρώτη ματιά στο “Wakanda Forever” δίνει μια ιδέα για πως διαχειρίζεται η ταινία την απουσία του Boseman, σε μια ιστορία ενός έθνους που κλονίζεται από κρίσεις και νέων και παλαιών ηρώων που πρέπει να ξεσηκωθούν για να το σώσουν… συμπεριλαμβανομένου του ντεμπούτου του Tenoch Huerta ως Namor the Sub-Mariner.

 

Πηγή