Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο γκουρού της Apple, Ming-Chi Kuo, δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με το μόντεμ 5G της Apple και σε τι στάδιο βρίσκεται. Θυμίζουμε πως ο τεχνολογικός γίγαντας αγόρασε την επιχείρηση μόντεμ της Intel το 2019 για να ξεκινήσει να παράγει τα δικά της τσιπ 5G για iPhone.

Οι αναφορές για την ανάπτυξη του μόντεμ 5G από την Apple ξεκίνησαν στα τέλη του 2020, αλλά το ποστάρισμα του Kuo δείχνει πως η Apple δεν θα είναι έτοιμη να μεταβεί στο δικό της μόντεμ 5G μέχρι το 2024.

Ο Kuo σημείωσε ότι η «ανάπτυξη chip modem 5G της Apple μπορεί να έχει αποτύχει» και ότι η Qualcomm θα συνεχίσει να είναι ο μοναδικός προμηθευτής τσιπ 5G για τα iPhone 2023 της Apple. Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Kuo, η μετοχή της Qualcomm αυξήθηκε πάνω από 3%. Σύμφωνα με το CNBC, η Qualcomm αναμενόταν προηγουμένως να παρέχει το 20% των μόντεμ 5G για τα iPhone του 2023.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα μόντεμ 5G της Apple βρίσκονται ακόμη υπό ανάπτυξη. Ο Kuo αναμένει ότι τα τσιπ της Apple θα αντικαταστήσουν τελικά τα μόντεμ 5G της Qualcomm στα νέα iPhone. Μέχρι να είναι έτοιμη η Apple, όμως, η Qualcomm αναμένεται να έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο στα έσοδα που θα αντιμετωπίσει όταν θα λήξει η συνεργασία.Πηγή