Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Facebook θα επιτρέψει σε ορισμένους χρήστες να έχουν πολλαπλά προφίλ στο πλαίσιο μιας δοκιμής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή καθώς η Meta αναζητά νέους τρόπους για να ενθαρρύνει τους χρήστες να παραμείνουν στην πλατφόρμα εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο της δοκιμής, ορισμένοι χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έως και τέσσερα επιπλέον προφίλ συνδεδεμένα με τον αρχικό τους λογαριασμό. Η ιδέα είναι ότι τα πρόσθετα προφίλ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς, όπως ένα για φίλους, ένα για συναδέλφους και άλλα για χρήση με ομάδες ενδιαφέροντος και influencers. Οι χρήστες θα εξακολουθούν να έχουν έναν λογαριασμό, αλλά θα μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ των προφίλ με μερικά κλικ.

Τα προφίλ θα υπόκεινται στις πολιτικές του Facebook και οι παραβιάσεις σε ένα προφίλ θα επηρεάζουν το σύνολο του λογαριασμού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Leonard Lam.

“Για να βοηθήσουμε τους χρήστες να προσαρμόσουν την εμπειρία τους με βάση τα ενδιαφέροντα και τις σχέσεις τους, δοκιμάζουμε έναν τρόπο για να έχουν περισσότερα από ένα προφίλ συνδεδεμένα με έναν μόνο λογαριασμό στο Facebook. Όποιος χρησιμοποιεί το Facebook πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί τους κανόνες μας”, αναφέρει ο Lam.

Οι χρήστες που δημιουργούν επιπλέον προφίλ δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν την πραγματική τους ταυτότητα για το όνομα που θα εμφανίζεται στο προφίλ αναφέρει η Lam, εφόσον το όνομα που θα επιλεχθεί δεν παραβιάζει τις πολιτικές της πλατφόρμας και δεν περιλαμβάνει αριθμούς ή ειδικούς χαρακτήρες. Ο κανόνας του Facebook ότι οι κάτοχοι λογαριασμών πρέπει να χρησιμοποιούν το όνομα που χρησιμοποιούν στην πραγματική ζωή αποτελεί σημείο διαμάχης εδώ και χρόνια, έχοντας προκαλέσει διάφορες νομικές ενέργειες στη Γερμανία.

Η απομάκρυνση του Facebook από το ενιαίο προφίλ έρχεται καθώς η πλατφόρμα παλεύει να διατηρήσει τους χρήστες της, ιδίως τους νέους, καθώς η δημοφιλία υπηρεσιών όπως το TikTok συνεχίζουν να αυξάνονται. Η εταιρεία σημείωσε πτώση στους καθημερινούς χρήστες για πρώτη φορά στην ιστορία της το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Πηγή