Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Microsoft επιταχύνει σημαντικά το χρόνο εκκίνησης της τελευταίας γενιάς κονσολών του Xbox.

Όσοι είναι μέλη του προγράμματος Xbox Insider, μπορούν από σήμερα να δουν με την τελευταία δοκιμαστική έκδοση ότι ο χρόνος εκκίνησης σε μια πλήρη εκκίνηση, έχει μειωθεί κατά περίπου 5 δευτερόλεπτα για τις κονσόλες Xbox Series X/S. Η Microsoft κατάφερε να επιταχύνει το boot time δημιουργώντας ένα συντομότερο animation εκκίνησης.

H Microsoft επιβεβαίωσε τις αλλαγές την περασμένη Παρασκευή. Ο Josh Munsee, διευθυντής marketing του Xbox, αναφέρει ότι η εταιρεία δημιούργησε «ένα συντομότερο animation (~4 δευτερόλεπτα) συγκριτικά με αρχικό animation που βλέπουμε κατά την εκκίνηση (~9 δευτερόλεπτα), βοηθώντας στη μείωση του συνολικού χρόνου που χρειάζεται ο χρήστης μέχρι να έχει πρόσβαση στην κονσόλα του». Έκπληξη αποτελεί ότι οι βελτιώσεις στο χρόνο εκκίνησης δεν περιορίζονται στις τελευταίες κονσόλες της Microsoft αλλά και στην προηγούμενη γενιά, το Xbox One όπου και στην περίπτωση αυτή το boot time είναι αισθητά ταχύτερο σε σχέση με το παρελθόν.

xboxboot.gif.68faefe7ea38975107a88db9c1952fec.gif

Οι κάτοχοι του Xbox θα επωφεληθούν από τους ταχύτερους χρόνους εκκίνησης μόνο αν έχουν ρυθμίσει τις κονσόλες τους στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας (Energy Saver Mode) αντί για τη λειτουργία αναμονής (Standby mode). Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας σημαίνει ότι η κονσόλα απενεργοποιείται πλήρως, αντί να εισέρχεται σε κατάσταση αναμονής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι αμέσως μόλις ανοίξετε την κονσόλα, όμως η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας είναι πιο φιλική για τους λογαριασμούς ρεύματος και τον πλανήτη.

Οι αλλαγές της Microsoft θα κάνουν πιο γρήγορη την εκκίνηση στη λειτουργία Energy Saver, μειώνοντας τη διαδικασία εκκίνησης των Xbox Series X/S από περίπου 20 δευτερόλεπτα σε περίπου 15 δευτερόλεπτα (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μεταξύ του πατήματος του κουμπιού λειτουργίας και της εμφάνισης της κινούμενης εικόνας). Αυτό κάνει τη λειτουργία Energy Saver ακόμη πιο ελκυστική, ειδικά από τη στιγμή που εδώ και μερικούς μήνες η Microsoft την έχει δηλώσει προεπιλεγμένη επιλογή για κάθε νέα κονσόλα. Η συγκεκριμένη λειτουργία προστέθηκε παράλληλα μ’ αυτή για δυνατότητα λήψης ενημερώσεων στο παρασκήνιο.

Πηγή