Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

[ad_1]

Η Amazon είναι πιθανό να ξεμείνει από υποψήφιους εργάτες για τις αποθήκες της στις ΗΠΑ μέχρι το 2024, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε στο Recode.

Σε αυτό υπήρχε μια εσωτερική έρευνα από το 2021 που προέβλεπε μια επικείμενη εργασιακή κρίση στην Amazon που θα έπληττε ορισμένες περιοχές πιο γρήγορα από άλλες. Παραδείγματος χάρη, εκτιμάται ότι θα εξαντλήσει την προσφορά εργασίας της στο Φοίνιξ της Αριζόνα μέχρι το τέλος του 2021 και στην Καλιφόρνια μέχρι το τέλος του 2022. Οι διαθέσιμοι εργαζόμενοι υπολογίστηκαν χρησιμοποιώντας παράγοντες όπως τα επίπεδα εισοδήματος και η εγγύτητα στις υπάρχουσες και μελλοντικές εγκαταστάσεις της Amazon.

Mέτρα πρόληψης που προτείνονται είναι η αύξηση των μισθών για να διατηρήσει το υπάρχον εργατικό δυναμικό της και να προσελκύσει περισσότερες νέες προσλήψεις. Η έκθεση πρότεινε επίσης την αύξηση της αυτοματοποίησης στις αποθήκες. «Εάν συνεχίσουμε να δουλεύουμε ως συνήθως, η Amazon θα εξαντλήσει τη διαθέσιμη προσφορά εργασίας στο δίκτυο των ΗΠΑ έως το 2024», έγραψαν χαρακτηριστικά οι συντάκτες.

Ο αυτοματισμός είναι κάτι στο οποίο έχει ήδη επενδύσει η Amazon εξαγοράζοντας την Kiva Systems το 2012. Σύμφωνα με έρευνα του Wired, όμως, τα ρομπότ αποθήκης της Amazon δεν είναι σε θέση να χειριστούν προηγμένες εργασίες εκπλήρωσης που μπορούν να εκτελεστούν μόνο από άνθρωπο εργαζόμενο.

[ad_2]
Πηγή